Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 665

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2658 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rapphönsbröst utan skinn 4.0 st stora 17%
Apertina kuber i olja } 200.0 gram 24%
Skinka lufttorkad 70.0 gram 6%
Hasselnötskärnor 10.0 gram 2%
Spagetti neri (svart) 250.0 gram 33%
Trattkantareller 200.0 gram 2%
Squash 1.0 styck 2%
Paprika orange 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Separera oljan från osttärningarna.
- Hetta upp ostoljan i stekpanna. Stek fågelbrösten 2 minuter på var sida. Lägg över brösten i ugnssäker form med insidan uppåt.
- Finstrimla skinkan. Grovhacka nötter. Blanda med osten. Fördela blandningen på brösten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Rensa svamp. Ansa/rensa paprika. Strimla squash och paprika. Skala och finhacka vitlök.
- Hetta upp olja i panna och tillsätt squash, paprika, svamp och vitlök. Fräs i 2 minuter, salta och peppra. Pressa över citronjuice. Blanda med pastan.
Fler recept inom Vilttips Valpolicella Ripasso
Liknande recept som Rapphöna på svart pastabädd
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Viltwallenbergare
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Hjort-/rådjursköttgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rapphöna på svart pastabädd
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan