Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjort grytbitar 800.0 gram 42%
el. rådjur 0%
Morot 1.0 st stor 3%
Rödlök 1.0 styck 3%
Purjolök 1.0 styck 3%
Rotselleri 150.0 gram 2%
Champinjoner färska 8.0 styck 2%
Enbär } 12.0 styck 0%
Rött vin 3.0 dl 11%
Vatten 2.0 dl 0%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 26%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.
- Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.
- Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.
- Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".
PASSAR TILL
Fler recept inom Vilttips Valpolicella Ripasso
Liknande recept som Hjort-/rådjursköttgryta
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Viltwallenbergare
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Hjort-/rådjursköttgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rapphöna på svart pastabädd
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan