Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1878 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 2.0 styck 5%
Pinjenötter 70.0 gram 25%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Älgfilé 4.0 skivor 23%
Rucolasallat 80.0 gram 1%
Basilika 1.0 kruka 0%
Parmesan 100.0 gram 19%
Olivolja 4.0 msk 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka rödbetor. Låt svalna.
Skala och skär i tunna skivor.
Lägg ut på tallrikar. - Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.
- Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter.
- Banka ut älgfilén till tunna skivor.
Lägg dem över rödbetorna.
Lägg på rucola- och basilikablad.
Fördela ut svampen.
Riv parmesan över.
Strö på pinjenötter.
Ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Kockens kommentar
Tips 1: Koka och skala rödbetorna i förväg och rosta pinjenötterna. Sen tar det bara 5 minuter att fixa till rätten.
Tips 2: Byt ut de stekta kantarellerna mot hjortronsyltade kantareller.
PASSAR TILL
Fler recept inom Vilttips Valpolicella Ripasso
Liknande recept som Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Viltwallenbergare
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Hjort-/rådjursköttgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rapphöna på svart pastabädd
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan