Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älg grytbitar 800.0 gram 53%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 2.0 msk 13%
Vatten till gryta 6.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Svartvinbärssaft (konc.) 1.0 dl 13%
Palsternacka 1.0 styck 4%
Gulbeta 2.0 styck 5%
Äpple syrligt 2.0 styck 5%
Tillbehör:
Grönsallad 300.0 gram 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär älgköttet i bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn någon minut tills köttet fått färg.
- Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört. Provsmaka.
- Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan när köttet är nästan klart. Det skall koka i cirka 12 minuter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella
Liknande recept som Älggryta med gulbeta
-
Harköttgryta med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vildsvinsgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tjäder i svart vinbärssås och med hasselbackspotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Älggryta med gulbeta
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan