Älggryta med gulbeta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älggryta med gulbeta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älg grytbitar

800.0 

gram

Ingefära färsk

2.0 

cm

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Vatten till gryta

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Svartvinbärssaft (konc.)

1.0 

dl

Palsternacka

1.0 

styck

Gulbeta

2.0 

styck

Äpple syrligt

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1713 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 500 gram)

Ingredienser

Visa:

Älg grytbitar 800.0 gram 53%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 msk 13%

Vatten till gryta 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%

Svartvinbärssaft (konc.) 1.0 dl 13%

Palsternacka 1.0 styck 4%

Gulbeta 2.0 styck 5%

Äpple syrligt 2.0 styck 5%

 

Tillbehör:

Grönsallad 300.0 gram 2%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär älgköttet i bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.

  2. Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn någon minut tills köttet fått färg.

  3. Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört. Provsmaka.

  4. Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan när köttet är nästan klart. Det skall koka i cirka 12 minuter.

PASSAR TILL

Palsternackschutney

Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella

Liknande recept som Älggryta med gulbeta