Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgbiff ytterfilé

800.0 

gram

el. älgentrecote

 

 

Matfett (smör)

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Enbär }

1.0 

msk

Mynta färskhackad

1.0 

msk

Gin

0.5 

msk

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Lök t.ex. silverlök

3.0 

styck

Potatis

800.0 

gram

Smör till stekning

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2769 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgbiff ytterfilé 800.0 gram 31%

el. älgentrecote 0%

Matfett (smör) 1.5 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Aromsmör:

Smör normalsaltat 100.0 gram 26%

Enbär } 1.0 msk 1%

Mynta färskhackad 1.0 msk 0%

Gin 0.5 msk 1%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Lök t.ex. silverlök 3.0 styck 4%

Potatis 800.0 gram 19%

Smör till stekning 50.0 gram 13%

Tillagning (40 min )

  1. Aromsmör: Rumstemperera smöret. Krossa enbär och finhacka mynta. Blanda smör, enbär, mynta och gin. Rulla till stav i folie och lägg i frys.

  2. Skala och skiva lök. Skala potatisen och tärna smått. Skölj i vatten och låt rinna av väl.

  3. Fräs lök i panna på medelvärme, i lite matfett några minuter. Häll på lite vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.

  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter.

  5. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Låt köttet vila en stund.

Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella

Liknande recept som Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis