Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2769 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älgbiff ytterfilé 800.0 gram 31%
Matfett (smör) 1.5 msk 5%
Aromsmör:
Smör normalsaltat 100.0 gram 26%
Enbär } 1.0 msk 1%
Mynta färskhackad 1.0 msk 0%
Gin 0.5 msk 1%
Tillbehör:
Lök t.ex. silverlök 3.0 styck 4%
Potatis 800.0 gram 19%
Smör till stekning 50.0 gram 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Aromsmör: Rumstemperera smöret. Krossa enbär och finhacka mynta. Blanda smör, enbär, mynta och gin. Rulla till stav i folie och lägg i frys.
- Skala och skiva lök. Skala potatisen och tärna smått. Skölj i vatten och låt rinna av väl.
- Fräs lök i panna på medelvärme, i lite matfett några minuter. Häll på lite vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Låt köttet vila en stund.
Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella
Liknande recept som Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis
-
Harköttgryta med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vildsvinsgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tjäder i svart vinbärssås och med hasselbackspotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Älggryta med gulbeta
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan