Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Harfilé 800.0 gram 30%
Gul lök 2.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 2%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Rött vin 2.0 dl 5%
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Mörk choklad 50.0 gram 9%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatisgnocchi färdiga 800.0 gram 60%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Skala och skiva lök.
Skala och skiva morötter.
Skär selleri i tjocka skivor.
Putsa harfiléen ren från senor.
Skär köttet i mindre bitar. - Blanda hare med vin, lök, morötter och selleri i en skål eller i en plastpåse (knyt ihop). Låt stå i rumstemperatur några timmar och sedan i kylskåp över natt.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 150°C.
- Häll kött och marinad i en kastrull/gryta. Pudra över mjöl. Sätt i ugn i ca 1,5 tim.
- Koka potatisgnocchi.
- Riv choklad. Riv ingefära. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Tillsätt ingefära, choklad och kött. Värm upp och rör om. Obs, choklad får inte koka, då blir den grynig.
Kockens kommentar
För tjockare sås, tillsätt lite matlagningmjöl. Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Gnocchi är klassisk husmanskost främst i Norditalens alpområden. Förekommer som halvfabrikat i handeln.
Tillbehörsalternativ
Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella
Liknande recept som Harköttgryta med ingefära i chokladsås
-
Harköttgryta med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vildsvinsgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tjäder i svart vinbärssås och med hasselbackspotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Älggryta med gulbeta
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan