Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vildsvin grytbitar

800.0 

gram

Morot

1.0 

st stor

Gul lök

1.0 

st stor

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Lagerblad

1.0 

blad

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Vatten till gryta

5.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Getost (chèvre)

150.0 

gram

Grädde (matlagningsgrädde)

1.0 

dl

Kokspad från grytan

2.0 

dl

Kummin mald

1.0 

tsk

Babyspenat

10.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

500.0 

gram

 

Läs om:

 

Parasiter i kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 21

Recept: 3584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 690 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildsvin grytbitar 800.0 gram 24%

Morot 1.0 st stor 1%

Gul lök 1.0 st stor 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 2%

Vatten till gryta 5.0 dl Äts ej

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Getost (chèvre) 150.0 gram 14%

Grädde (matlagningsgrädde) 1.0 dl 4%

Kokspad från grytan 2.0 dl 0%

Kummin mald 1.0 tsk 0%

Babyspenat 10.0 blad 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 500.0 gram 50%

 

Läs om:

Parasiter i kött > %

Tillagning (2 tim )

  1. Putsa köttet och skär i 2 cm tärningar. Skala morot och skär i halvtjocka skivor. Skala och skiva gul lök, riv vitlök.

  2. Blanchera: Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och tvätta köttet i rinnande vatten.

  3. Lägg tillbaka köttet i kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka cirka 1,5 timme tills köttet är mört. Salta och peppra.

  4. Tillaga pasta enligt förpackning.

  5. Sås: Skär getost i små bitar och blanda med grädde, buljong (från köttet) och kummin. Låt koka upp under omröring. Tillsätt spenatblad mot slutet.

  6. Ta upp köttet med hålslev och lägg i såsen.

Kockens kommentar

OBS! Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig masksjukdom - trikinos. Kött som saluförs skall vara vetrinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda trikinerna. Läs mer via länken ovan.

ALTERNATIV

Kokt ris

Fler recept inom Vilttips Amarone della Valpolicella

Liknande recept som Vildsvinsgryta