Fäskfilé med italienskt täcke

Fäskfilé med italienskt täcke

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Salt och peppar

1.0 

tsk

Rapsolja

0.5 

dl

 

Italienskt täcke:

 

 

 

Rapsolja

200.0 

gram

Basilika färsk

1.0 

kruka

Cashewnötter osaltade

25.0 

gram

Paprika grillad inlagd }

50.0 

gram

el. vitlöksklyftor

2.0 

styck

Salt och peppar

1.0 

tsk

 

Sås:

 

 

 

Steksky+vatten

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Sojasås kinesisk

1.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 838

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3353 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 25%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 298 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 15%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

Rapsolja 0.5 dl 11%

 

Italienskt täcke: 

Rapsolja 200.0 gram 53%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Cashewnötter osaltade 25.0 gram 4%

Paprika grillad inlagd } 50.0 gram 0%

el. vitlöksklyftor 2.0 styck 0%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

 

Sås: 

Steksky+vatten 2.0 dl 4%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Crème fraiche lätt 2.0 dl 10%

Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Skapat av: Helena1

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa filén från fett och senor.
  3. Bryn den i stekpannan tilsamans med oljan tills den fått en vacker brun färg.
  4. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
  5. Häll vattnet i stekpannan och vispa runt för att få med från det stekta och sila ned i en kastrull.
  6. Skär mozzarellan i små fyrkanter.
  7. Plocka bladen från nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och cashewnötterna.Skär paprikan i småbitar.Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienserna till täcket. Tillsätt salt o peppar.
  8. Skär filén i cm-stora bitar och lägg dem omlott i en rad i en ungssäker form. Häll på täcket över hela filén. Stek i ugnen ca 15 min.
  9. Koka upp skyn och vispa i fonden, maizena. Blanda i cremefraichen. Sjud några minuter och smaka av med salt o peppar.
  10. Servera med ungsstekta grönsaker och klyftpotatis.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Fäskfilé med italienskt täcke