Fäskfilé med italienskt täcke
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 282
Kcal / portion: 838
GBR (GI) / port: 0
Recept: 3353 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 15%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Rapsolja 0.5 dl 11%
Italienskt täcke:
Rapsolja 200.0 gram 53%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Cashewnötter osaltade 25.0 gram 4%
Paprika grillad inlagd } 50.0 gram 0%
el. vitlöksklyftor 2.0 styck 0%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Sås:
Steksky+vatten 2.0 dl 4%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Crème fraiche lätt 2.0 dl 10%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Skapat av: Helena1
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Putsa filén från fett och senor.
- Bryn den i stekpannan tilsamans med oljan tills den fått en vacker brun färg.
- Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
- Häll vattnet i stekpannan och vispa runt för att få med från det stekta och sila ned i en kastrull.
- Skär mozzarellan i små fyrkanter.
- Plocka bladen från nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och cashewnötterna.Skär paprikan i småbitar.Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienserna till täcket. Tillsätt salt o peppar.
- Skär filén i cm-stora bitar och lägg dem omlott i en rad i en ungssäker form. Häll på täcket över hela filén. Stek i ugnen ca 15 min.
- Koka upp skyn och vispa i fonden, maizena. Blanda i cremefraichen. Sjud några minuter och smaka av med salt o peppar.
- Servera med ungsstekta grönsaker och klyftpotatis.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Fäskfilé med italienskt täcke
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan