Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Makaroner

3.0 

dl

Mjölk

7.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Persilja

1.0 

kruka

Salt

1.0 

tsk

 

Köttbullar färdiglagad

600.0 

gram

Smör normalsaltat

1.5 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2618 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Makaroner 3.0 dl 20%

Mjölk 7.0 dl 16%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Persilja 1.0 kruka 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Köttbullar färdiglagad 600.0 gram 49%

Smör normalsaltat 1.5 msk 5%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

 

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Koka upp makaroner, mjölk, smör och salt. Koka sakta på svag värme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala vitlök och skiva den. Smält smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och köttbullar. Stek tills de är varma.
  3. Hacka persilja. Vänd ner i makaronerna. Servera.

Kockens kommentar

Jag har använt färdiga köttbullar för det händer att även jag inte har tid eller helt enkelt inte orkar rulla egna. Då är detta ett enkelt sätt att ”trimma” dem lite. Persilja och vitlök är bra kompisar så därför fick makaronerna sällskap av just persilja.

Fler recept inom Köttbullar

Liknande recept som Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar