Basilikaköttbullar med svamprisoni

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Basilikaköttbullar med svamprisoni

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Basilika

2.0 

krukor

Ströbröd

1.0 

dl

Mjölk

2.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Ris:

 

Risoni pastakorn

5.0 

dl

Svamp

150.0 

gram

Parmesan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Malbec Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 199 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2714 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 54%

Basilika 2.0 krukor 0%

Ströbröd 1.0 dl 8%

Mjölk 2.5 dl 6%

Ägg 2.0 styck 5%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Ris:

Risoni pastakorn 5.0 dl 22%

Svamp 150.0 gram 1%

Parmesan 0%

Tillagning (45 min )

  1. Hacka basilika och blanda sedan alla färsingredienser i en skål. Forma färsen till små runda köttbullar.
  2. Rensa och finhacka svamp.
  3. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten (cirka 10 minuter).
  4. Stek svampen torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.
  5. Riv ost. Blanda risoni med svamp. Salta, peppra och strö över ost.
  6. Hetta upp matfett i en stekpanna på hög värme och bryn köttbullarna tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka tills genomstekta.

Kockens kommentar

Risoni finns att köpa i handeln. Det är pastakorn som ser ut som ris. Klicka på ingrediensen för mer information.

Alternativa tillbehör

Olivpotatismos

Pasta

Fler recept inom Köttbullar

Liknande recept som Basilikaköttbullar med svamprisoni