
Tinas julköttbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blandfärs 500.0 gram 58%
Vitt matbröd 3.0 skivor 14%
Mjölk 1.5 dl 5%
Ägg 1.0 styck 4%
Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 13%
Purjolök 0.5 styck 2%
Senap skånsk 2.0 msk 3%
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (35 min )
- Blanda ägg och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.
- Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.
- Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.
- Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.
Kockens kommentar
Gör innan jul och frys in!
Fler recept inom Köttbullar
Liknande recept som Tinas julköttbullar
-
Köttfärs - grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gyldene Fredens klassiska köttbullar
Svårighet: Medel, Receptgivare: Den Gyldene Freden
-
Annes små köttbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tinas julköttbullar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Köttbullar med potatismos och gräddsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Boulettes de viande, franska köttbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barnens Bästa
-
Kryddiga köttbullar med tomat och spaghetti
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Basilikaköttbullar med svamprisoni
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Persiljestuvade makaroner med vitlöksköttbullar
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lovisas, Elionora och Inez köttbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barnens Bästa