Tinas julköttbullar

Tinas julköttbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandfärs

500.0 

gram

Vitt matbröd

3.0 

skivor

Mjölk

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

100.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Senap skånsk

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 202 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 500.0 gram 58%

Vitt matbröd 3.0 skivor 14%

Mjölk 1.5 dl 5%

Ägg 1.0 styck 4%

Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 13%

Purjolök 0.5 styck 2%

Senap skånsk 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (35 min )

  1. Blanda ägg och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.
  2. Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.
  3. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.
  4. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

Kockens kommentar

Gör innan jul och frys in!

Fler recept inom Köttbullar

Liknande recept som Tinas julköttbullar