För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Ulf Huett

Boulettes de viande, franska köttbullar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

500.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Soltorkade tomater

1.5 

dl

Basilika

1.0 

dl

Chèvre

100.0 

gram

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Ströbröd

3.0 

msk

Salt

1.5 

tsk

Peppar grovmald

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Honung

1.0 

msk

Matfett till stekning

3.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 200 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 500.0 gram 46%

Schalottenlök 2.0 styck 3%

Soltorkade tomater 1.5 dl 5%

Basilika 1.0 dl 0%

Chèvre 100.0 gram 17%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 8%

Ströbröd 3.0 msk 5%

Salt 1.5 tsk 0%

Peppar grovmald 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 4%

Honung 1.0 msk 4%

Matfett till stekning 3.5 msk 17%

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i en panna och fräs löken mjuk. Dra åt sidan och låt svalna.
  2. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Riv chèvreost. Tips: Om osten varit fryst en stund blir den lättare att riva.
  3. Blanda grädde med ströbröd i en stor bunke och låt det svälla en stund.
  4. Tillsätt färs, kryddor, ägg, lök, ost och honung. Blanda väl, men inte för mycket för då kan färsen bli seg. Forma färsen till bollar.
  5. Värm upp matfett i stekpannan. Stek köttbullarna. När köttbullarna fått färg runtom, minska värmen och efterstek dem i 3-6 minuter. Stora skall steka längre än små.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i Köttbullsracet, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sofia, Maja och Linnéa från Kungshagens Montessoriskola. Fler Köttbullsrecept hittar du i boken Barnens bästa köttbullar, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Köttbullar

Liknande recept som Boulettes de viande, franska köttbullar