Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vetemjöl

2.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Mjölk

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

 

Fyllning:

 

Mörk choklad

300.0 

gram

Grädde

2.0 

dl

Jordgubbar

0.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 955

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 392 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 14%

Salt 0.5 tsk 0%

Mjölk 6.0 dl 9%

Ägg 3.0 styck 5%

Smör normalsaltat 3.0 msk 8%

 

Fyllning:

Mörk choklad 300.0 gram 42%

Grädde 2.0 dl 19%

Jordgubbar 0.5 liter 3%

Tillagning (30 min )

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
  2. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.
  3. Fyllning: Bryt choklad ner i en skål. Koka upp grädde. Slå över chokladen. Rör slätt. Plasta över. Ställ svalt.
  4. Skiva jordgubbar. Stryk ett lager choklad på pannkakorna. Lägg på jordgubbar. Rulla ihop och ät med händerna.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar