
Färdiga vita såser
(Färdiga mjölksåser, gräddsåser, gräddfilsåser, crème fraichesåser)
Färdiga vita såser var förr ovanligt i butik för att de är så enkla att tillaga. Numera finns de i riklig omfattning smaksatta på allehanda sätt.
Halvfabrikat av vita såser förekommer torkad i påsform. Blandas med vatten, mjölk eller grädde.
SÅ ANVÄNDS VITA SÅSER
Färdiga vita såser passar generellt till ljust kött som fisk, kalv och tamfågel, samt till ägg- och grönsaksrätter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10
Läs mer
Recept med Färdiga vita såser
Det finns 9 recept med Färdiga vita såser
-
Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Béchamel, vit grundsås
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel pumpasås
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel löksås, bondsås
Tid: 8 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Larousse Gastronomique
-
Enkel honungssås med senapssmak
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sauce Parisienne/Sauce Allemande, béchamel med grädde och ägg
Svarighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svarighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli
-
Enkel gräddsås med chilismak
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan