Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

5-minuterssill

4.0 

filéer

Dillfrön

1.0 

msk

Äpple Granny Smith

2.0 

styck

Ingefära

2.0 

cm

Färskpotatis små

4.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Gräddfil

4.0 

msk

Dill

4.0 

kvistar

Rödlök

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 0

Recept: 972 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

5-minuterssill 4.0 filéer 52%

Dillfrön 1.0 msk 3%

Äpple Granny Smith 2.0 styck 11%

Ingefära 2.0 cm 2%

Färskpotatis små 4.0 styck 6%

Ägg 2.0 styck 13%

Gräddfil 4.0 msk 8%

Dill 4.0 kvistar 1%

Rödlök 0.5 styck 3%

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis. Ta upp filéer ur lagen, spara lagen. Tillsätt dillfrö i lagen. Skär filéer i bitar. Lägg tillbaka i lagen.  Koka ägg i 10 minuter.
  2. Skala och tärna äpplen fint. Strimla ingefära väldigt fint. Plocka dill och lägg i kallt vatten. Skiva potatisen när den kallnat. Skala ägget och dela på 4. Skala och skiva rödlök.
  3. Lägg i ett glas potatis, sill, äpple, gräddfil, ingefära och ägg. Garnera med rödlöksringar och dillvippa.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära