Senapspotatissallad med gravad lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapspotatissallad med gravad lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Färskpotatis små

600.0 

gram

Dijonsenap Old Style

0.5 

dl

Honung

0.5 

dl

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Salladslök

2.0 

styck

 

Lax gravad

8.0 

bitar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3281 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 510 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis små 600.0 gram 11%

Dijonsenap Old Style 0.5 dl 2%

Honung 0.5 dl 7%

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 12%

Salladslök 2.0 styck 0%

 

Lax gravad 8.0 bitar 65%

Tillagning (1 tim )

  1. Borsta potatis och koka. Låt kallna.

  2. Blanda senap, honung och vinäger, rör sakta i oljan så att det binder.

  3. Skiva potatisen. Blanda med såsen. Skiva salladslök. Vänd i. Servera med gravad lax.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Senapspotatissallad med gravad lax