Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3281 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färskpotatis små 600.0 gram 11%
Dijonsenap Old Style 0.5 dl 2%
Honung 0.5 dl 7%
Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 12%
Salladslök 2.0 styck 0%
Lax gravad 8.0 bitar 65%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Borsta potatis och koka. Låt kallna.
- Blanda senap, honung och vinäger, rör sakta i oljan så att det binder.
- Skiva potatisen. Blanda med såsen. Skiva salladslök. Vänd i. Servera med gravad lax.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Senapspotatissallad med gravad lax
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre