
Smådjävlar, baconinlindade musslor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 0
Recept: 785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 25%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Musslor konserverade 250.0 gram 25%
Smör normalsaltat 1.0 msk 12%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Bacon 1.0 förp. 62%
Tandpetare Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen 200°C.
- Rensa musslor.
- Smörj en långpanna och fördela ut pressad vitlök i botten.
- Skär bort fett-sidan på baconskivorna. Skär sedan baconet i små strängar 5-7 mm breda x 7-10 cm långa. Vira en baconsträng ett dubbeltvarv runt varje mussla och lägg den i långpannan med sammanfogningen neråt.
- Stek smådjävlarna i ugnen tills baconet är nästan knapert, ca 15-20 minuter.
- Låt smådjävlarna rinna av på hushållspapper en stund. Lägg dem sedan på ett uppläggningsfat. Stick en tandpetare igenom varje djävel.
- Förvara dem någon timme i kylen innan servering.
- Serveras som kallt tilltugg - till öl eller vin.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Smådjävlar, baconinlindade musslor
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan