Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter

Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skiva 2-3 cm

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Potatis fast sort

6.0 

st små

Morot

2.0 

st små

Rotselleri

0.2 

styck

Schalottenlök

2.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Färskost

100.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2366 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 358 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 52%

Smör normalsaltat 30.0 gram 9%

Potatis fast sort 6.0 st små 8%

Morot 2.0 st små 1%

Rotselleri 0.2 styck 1%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Olivolja 3.0 msk 14%

Färskost 100.0 gram 12%

Salt och vitpeppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Skrubba och dela potatisen, rotsellerin och morötterna grovt. Skala och dela löken. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar i en ugnsform.
  2. Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen se till att potatisen ligger med snittytan uppåt så fastnar den inte. Ta ut allt när dom är mjuka sänk ugnen till 150°C.
  3. Bryn köttet i smör. Sätt in pannan i ugnen och låt gå ca 10 minuter, känn på köttet med ett finger är det samma motstånd som hakan är medium.
  4. Lägg upp rotfrukterna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med en klick färskost, garnera med grönt. Ett rött vin från Sydamerika gjort av druvan Cabernet sauvignon är gott till.

Fler recept inom Oxfilé, tournedos

Liknande recept som Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter