
Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 52%
Smör normalsaltat 30.0 gram 9%
Potatis fast sort 6.0 st små 8%
Morot 2.0 st små 1%
Rotselleri 0.2 styck 1%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Olivolja 3.0 msk 14%
Färskost 100.0 gram 12%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 200°C. Skrubba och dela potatisen, rotsellerin och morötterna grovt. Skala och dela löken. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar i en ugnsform.
- Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen se till att potatisen ligger med snittytan uppåt så fastnar den inte. Ta ut allt när dom är mjuka sänk ugnen till 150°C.
- Bryn köttet i smör. Sätt in pannan i ugnen och låt gå ca 10 minuter, känn på köttet med ett finger är det samma motstånd som hakan är medium.
- Lägg upp rotfrukterna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med en klick färskost, garnera med grönt. Ett rött vin från Sydamerika gjort av druvan Cabernet sauvignon är gott till.
Fler recept inom Oxfilé, tournedos
Liknande recept som Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilé till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inbakad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan