Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ananas färsk 2.0 styck 16%
Strösocker 2.0 dl 24%
Träspett 18.0 styck Äts ej
Kräm:
Muscovadosocker 2.0 dl 19%
Creme fraiche 4.0 dl 41%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Kräm: Koka upp creme fraiche och muscovado. Häll upp i en form. Ställ in i kylen över natten.
- Skala ananas. Dela ananasen i kvartar. Skär ut stocken. Dela varje del en gång till.
- Smält socker i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i ananasen. Låt den puttra i karamellen i några minuter.
- Tag upp och trä på grillpinnar. Servera med muscovadocremen.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Karamelliserad ananas med muscovadocreme
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan