Karamelliserad ananas med muscovadocreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Karamelliserad ananas med muscovadocreme

Lägg till ingredienser

Antal spett: 18

Ananas färsk

2.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Träspett

18.0 

styck

 

Kräm:

 

Muscovadosocker

2.0 

dl

Creme fraiche

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3130 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 86 gram)

Ingredienser

Visa:

Ananas färsk 2.0 styck 16%

Strösocker 2.0 dl 24%

Träspett 18.0 styck Äts ej

 

Kräm:

Muscovadosocker 2.0 dl 19%

Creme fraiche 4.0 dl 41%

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Kräm: Koka upp creme fraiche och muscovado. Häll upp i en form. Ställ in i kylen över natten.
  2. Skala ananas. Dela ananasen i kvartar. Skär ut stocken. Dela varje del en gång till.
  3. Smält socker i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i ananasen. Låt den puttra i karamellen i några minuter.
  4. Tag upp och trä på grillpinnar. Servera med muscovadocremen.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Karamelliserad ananas med muscovadocreme