Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost och krasse (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost och krasse (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Lax kallrökt

200.0 

gram

Färskost

125.0 

gram

Kryddkrasse

1.0 

förp.

Pepparrot

3.0 

cm

Ärtskott

 

 

 

Baguette, bagett

0.5 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Plastfilm

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1398 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 17%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 53 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax kallrökt 200.0 gram 30%

Färskost 125.0 gram 25%

Kryddkrasse 1.0 förp. 1%

Pepparrot 3.0 cm 2%

Ärtskott 0%

 

Baguette, bagett 0.5 styck 24%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%

Salt och peppar 0%

 

Plastfilm %

Tillagning (20 min )

  1. Skiva baguette väldigt tunt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek brödskivorna tills de får färg. Låt rinna av på papper.
  2. Riv pepparrot. Blanda med ost och krasse.
  3. Lägg ut rökt lax på plastfilm. Lägg på en sträng färskost. Rulla ihop med hjälp av plastfilmen. Skär i skivor.
  4. Lägg laxskivor på brödflarnen. Toppa med lite ärtskott. Lägg upp på fat.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost och krasse (plockmat)