Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Flankstek nöt

400.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja

2.0 

kvistar

Olivolja

0.8 

dl

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Blandsallat

40.0 

gram

Rädisor

4.0 

styck

Olivolja

 

 

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas flankstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 63 gram)

Ingredienser

Visa:

Flankstek nöt 400.0 gram 44%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Olivolja 0.8 dl 46%

Smör till stekning 1.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Blandsallat 40.0 gram 0%

Rädisor 4.0 styck 0%

Olivolja 0%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas flankstek > Äts ej

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Bäst, men inte nödvändigt, är att rumstemperera köttet innan tillagning, vilket tar 3-4 timmar.
  2. Putsa köttet rent från hinnor.
  3. Lägg sallad i iskallt vatten. Hyvla rädisor tunt och lägg i dem också.
  4. Sätt en stekpanna på spisen. Smält smör. Lägg ner köttet när smöret slutat låta. Stek cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Tag upp och låt rinna av på papper. När köttet svalnat skärs det upp i tunna skivor tvärs över köttfibrerna. Lägg ut på assietter eller på ett fat.
  6. Mixa ihop citronskal, persilja, vitlök och olja med en stavmixer eller liknande. Pensla på köttet. Strö över lite flingsalt.
  7. Lägg salladen i ett durkslag. Försök slå bort så mycket vätska som möjligt (eller använd en salladsslunga). Häll några droppar olja över salladen. Krydda med flingsalt. Lägg på köttet.

Kockens kommentar

Lägger du sallad och örter i kallt vatten blir dom krispiga och fina.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)