Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Flankstek nöt 400.0 gram 44%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Olivolja 0.8 dl 46%
Smör till stekning 1.0 msk 8%
Blandsallat 40.0 gram 0%
Rädisor 4.0 styck 0%
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Så lagas flankstek > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Bäst, men inte nödvändigt, är att rumstemperera köttet innan tillagning, vilket tar 3-4 timmar.
- Putsa köttet rent från hinnor.
- Lägg sallad i iskallt vatten. Hyvla rädisor tunt och lägg i dem också.
- Sätt en stekpanna på spisen. Smält smör. Lägg ner köttet när smöret slutat låta. Stek cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Tag upp och låt rinna av på papper. När köttet svalnat skärs det upp i tunna skivor tvärs över köttfibrerna. Lägg ut på assietter eller på ett fat.
- Mixa ihop citronskal, persilja, vitlök och olja med en stavmixer eller liknande. Pensla på köttet. Strö över lite flingsalt.
- Lägg salladen i ett durkslag. Försök slå bort så mycket vätska som möjligt (eller använd en salladsslunga). Häll några droppar olja över salladen. Krydda med flingsalt. Lägg på köttet.
Kockens kommentar
Lägger du sallad och örter i kallt vatten blir dom krispiga och fina.
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan