Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Risnudlar torra

250.0 

gram

Kycklingfilé med skinn

400.0 

gram

Vitkål ansad

0.5 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Purjolök

1.0 

styck

Jordnötter osaltade

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Sojasås kinesisk

3.0 

msk

Råsocker

1.0 

msk

Fisksås }

1.0 

msk

Ostronsås }

4.0 

msk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

 

Garnering:

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Jordnötter

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Risnudlar torra 250.0 gram 34%

Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 23%

Vitkål ansad 0.5 st liten 7%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Purjolök 1.0 styck 2%

Jordnötter osaltade 0.5 dl 7%

Ägg 2.0 styck 5%

Sojasås kinesisk 3.0 msk 1%

Råsocker 1.0 msk 2%

Fisksås } 1.0 msk 0%

Ostronsås } 4.0 msk 2%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 14%

 

Garnering:

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Jordnötter 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.

  2. Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Hacka jordnötter.

  3. Woka jordnötter och kyckling i matolja. Tillsätt lök och vitkål. Vispa ägg separat och slå över under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter. Pressa över lime.

  4. Lägg upp på fat. Garnera med limeklyftor och jordnötter.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Pad thai