Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1191 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Färskpotatis små 12.0 styck 15%
Rädisa 4.0 styck 1%
Dill 1.0 knippe 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 61%
Spisbröd 4.0 skivor 25%
Kryddkrasse 0%
Gräslök 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skrubba och koka potatis.
- Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
- Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
- Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Färskpotatis med brynt dillsmör och knäckebröd
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan