Sweet Chicken - kycklingfilé i chunky salsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sweet Chicken - kycklingfilé i chunky salsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

600.0 

gram

Chunky Salsa }

350.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Matolja till stekning

1.0 

msk

Persilja till garnering

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Tortilla

8.0 

styck

Gratängost 17% fett

150.0 

gram

eller

 

 

Hårdost riven

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2936 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 6%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 600.0 gram 21%

Chunky Salsa } 350.0 gram 4%

Strösocker 3.0 msk 6%

Matolja till stekning 1.0 msk 4%

Persilja till garnering 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Tortilla 8.0 styck 51%

Gratängost 17% fett 150.0 gram 14%

eller %

Hårdost riven 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skär kycklingköttet i strimlor.

  3. Värm upp en stekpanna med matfett på medelhög värme och bryn kycklingköttet, tills det fått fin färg.

  4. Tillsätt salsa och socker och låt småkoka 10 minuter. Späd ev. med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Finhacka under tiden persilja.

  5. Olja in en långpanna. Skär varje tortilla i fyra delar. Lägg skivad ost (el. riven ost) på tortillan. Sätt in i ugnen tills osten har smält.

  6. Lägg upp som på bilden och strö hackad persilja över.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Sweet Chicken - kycklingfilé i chunky salsa