Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2519 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 200.0 gram 14%
Ägg 6.0 styck 15%
Rödlök 1.0 styck 2%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 16%
Olivolja 2.0 msk 9%
Cheddar lagrad 100.0 gram 14%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Honung flytande 2.0 tsk 2%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 25%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök. Grovriv ost. Tärna lax.
- Knäck äggen i en bunke. Blanda med grädde. Salta och peppra.
- Hetta upp olja i en (teflon-)panna. Lägg i löken och fräs den några sekunder.
- Häll i äggsmeten. Sänk värmen. Rör om lätt med träslev så att det inte bräns vid. Tillsätt ost och tärnad lax. Lägg på lock och grädda på låg värme.
- När omeletten stelnat rakt igenom, lägg på rucola och ringla över lite honung.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Krämig laxomelett med cheddar
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre