Gorgonzolafylld lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gorgonzolafylld lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Couscous

4.0 

dl

Babyspenat

50.0 

gram

Persilja

0.5 

knippe

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 732

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2928 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 37%

Gorgonzola } 200.0 gram 23%

Couscous 4.0 dl 39%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Persilja 0.5 knippe 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i filén och fyll med gorgonzola. Salta och peppra.

  3. Lägg laxen i ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

  4. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet. Riv av bladen på persilja. Blanda coscous med spenat och persiljeblad. Pressa i citron.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Gorgonzolafylld lax