Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 15
Recept: 3504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 300.0 gram 2%
Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 13%
Penne rigate 400.0 gram 41%
Olivolja till stekning 2.0 msk 6%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
- Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
- Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.
Kockens kommentar
Till bilden använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Pasta med köttfärssås och oliver
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre