Renskavstallrik med fårost och plommon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Renskavstallrik med fårost och plommon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renskav

800.0 

gram

Stjälkselleri

3.0 

stjälkar

Plommon färska

4.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

Rödlök

1.0 

styck

Fetaost

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Röda vinbär

2.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2472 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 800.0 gram 40%

Stjälkselleri 3.0 stjälkar 0%

Plommon färska 4.0 styck 3%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Rödlök 1.0 styck 3%

Fetaost 200.0 gram 24%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 1.0 msk 5%

Röda vinbär 2.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 25%

Tillagning (20 min )

  1. Lättina skaven om den är fryst.

  2. Tunnskiva selleri.
    Grovhacka koriander.
    Skala och tunnskiva rödlök.
    Kärna ur plommon och skär i båtar.

  3. Hetta upp olja i stekpanna och fräs renskaven i 5 minuter utan att bränna. Dra åt sidan.

  4. Fördela renskaven på tallrikar eller lägg upp på ett större fat. Strö över selleri, plommon, rödlök och koriander.

    Salta och peppra lätt (osten är salt).
    Bryt fetaost i bitar och fördela.
    Pressa över citronjuice.
    Häll på lite olivolja.
    Garnera med vinbär.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Renskavstallrik med fårost och plommon