Senapspanerad strömming

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapspanerad strömming

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

el. orensad strömming

 

 

Senap svensk

1.5 

dl

Ströbröd

4.0 

dl

Matfett till stekning

75.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk el. grädde

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 25%

el. orensad strömming 0%

Senap svensk 1.5 dl 10%

Ströbröd 4.0 dl 33%

Matfett till stekning 75.0 gram 21%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 20%

Mjölk el. grädde 0.5 dl 1%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.

  2. Panera: Häll ströbröd+salt på en tallrik. Smeta senap på strömmingens insida. Vänd i ströbröd. Låt vila en stund.

  3. Hetta upp rikligt med matfett i en panna på medelvärme och stek strömmingen ett par minuter på var sida till gyllenbrun färg utan att bränna. 

    Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma av varandra.

  4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Vi valde skånsk senap, men andra sorter går lika bra. Svensk senap är vanligen ganska söt. Vill man undvika socker välj då "fransk" osötad senap t.ex. dijon.

ALT. TILLBEHÖR

Kokt potatis

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Senapspanerad strömming