Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vit sparris färsk

400.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Lardo di colonata

10.0 

skivor

 

Ströbröd

2.0 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Mâchesallad

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 132 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit sparris färsk 400.0 gram 8%

Smör till stekning 2.0 msk 16%

Lardo di colonata 10.0 skivor 19%

 

Ströbröd 2.0 dl 35%

Smör normalsaltat 4.0 msk 31%

Mâchesallad 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala sparrisen. Smält smör i stekpanna. Råstek sparrisen runt om ett par minuter tills den fått lite färg.
  2. Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på hushåsspapper.
  3. Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet och garnera med machesallad.

Kockens kommentar

Lardo di colonata är grisfett som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid vilket ger en fantastisk smak. Stekt vit sparris hör till ovanligheterna. Resultatet är en krispig grönsak, motsvarande rå sparris men smakrikare. Läs mer > Klicka på ingrediensen Vit sparris.

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Råstekt sparris med lardo och stekt bröd