Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vit sparris färsk 400.0 gram 8%
Smör till stekning 2.0 msk 16%
Lardo di colonata 10.0 skivor 19%
Ströbröd 2.0 dl 35%
Smör normalsaltat 4.0 msk 31%
Mâchesallad 0%
Kockskolan:
Så lagas vit sparris > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala sparrisen. Smält smör i stekpanna. Råstek sparrisen runt om ett par minuter tills den fått lite färg.
- Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på hushåsspapper.
- Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet och garnera med machesallad.
Kockens kommentar
Lardo di colonata är grisfett som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid vilket ger en fantastisk smak. Stekt vit sparris hör till ovanligheterna. Resultatet är en krispig grönsak, motsvarande rå sparris men smakrikare. Läs mer > Klicka på ingrediensen Vit sparris.
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan