Mulligatawnysoppa

Mulligatawnysoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

1.0 

msk

Gul lök hackad

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Paprika grön

1.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Curry ¤

1.0 

msk

Hönsbuljong avfettad

1.0 

liter

Tomater hackade

400.0 

gram

Kryddnejlika mald

2.0 

krm

Muskotblomma

 

 

Muskot riven

2.0 

krm

Svartpeppar nymald

 

 

Kycklingkött med skinn

170.0 

gram

Långkornigt ris kokt

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1

Recept: 957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 msk 12%

Gul lök hackad 1.0 styck 6%

Morot 1.0 styck 4%

Äpple utan skal 1.0 styck 7%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Paprika grön 1.0 styck 3%

Vetemjöl 2.0 msk 7%

Curry ¤ 1.0 msk 1%

Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 5%

Tomater hackade 400.0 gram 7%

Kryddnejlika mald 2.0 krm 0%

Muskotblomma 0%

Muskot riven 2.0 krm 1%

Svartpeppar nymald 0%

Kycklingkött med skinn 170.0 gram 30%

Långkornigt ris kokt 150.0 gram 18%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Koka kyckling (ca 1 kycklingfinlé) och ris (ca 1 portion) och ställ åt sidan.
  2. hacka/skär lök, morot, paprika, äpple och selleristjälken i små bitar. Fräs blandningen under omrörning på medelvärme i ca 5 minuter. Blanda i mjöl och curry (mild) och koka i någon minut under omrörning.
  3. Koka under tiden upp buljongen (två tärningar i 1 liter vatten eller egen hönsbuljong)i annan kastrull.
  4. Späd efterhand med buljongen. Tillsätt tomater (krossade) kryddnejlikor och muskot. Krydda med peppar, koka upp och sänk sedan värmen. Låt därefter soppan sjuda på svag värme under lock i ca 25 minuter.
  5. Låt soppan svalna något och kör den i matberedaren eller finfördela med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och rör ner kycklingen (i små bitar) och det färdigkokta riset. Koka upp och låt sjuda sakta under 5 minuter. Rör om så att inte riset fastnar i botten.

Kockens kommentar

En mättande och smakrik soppa som finns i många varianter. Denna är hämtad ur Det bästas kokbok "Sunt och gott" från (1993)1996. I originalreceptet föreslås "115 g kokt tärnad kyckling" och "115g kokt ris", men båda ingredienserna har här utökats något (t.ex. 1 hel kycklingfilé och 1 portion kokt ris). Muskotblomma (mald) kan uteslutas (i originalet 2 krm).

Servera gärna med en msk naturell lättyoghurt.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Mulligatawnysoppa