
Falukorvgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2020 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 500.0 gram 64%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Gul lök 2.0 styck 5%
Kantareller färska 300.0 gram 3%
Morot 1.0 styck 2%
Mellangrädde 1.0 dl 13%
Senap skånsk 1.0 msk 1%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Enbär } 5.0 styck 0%
Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 1%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Tärna falukorven. Hacka lök. Skiva kantareller och morot.
- Fräs korven i smöret och tillsätt lök, kantareller och morot. Rör ner grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddor och svartpeppar.
- Späd efterhand med buljongen till lagom konsistens. Låt grytan småsjuda sakta under lock i 10 minuter.
- Servera med kokt potatis och en grön sallad.
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Falukorvgryta
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan