Falukorvgryta

Falukorvgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gul lök

2.0 

styck

Kantareller färska

300.0 

gram

Morot

1.0 

styck

Mellangrädde

1.0 

dl

Senap skånsk

1.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Enbär }

5.0 

styck

Rosmarin torkad

0.5 

tsk

Timjan torkad

0.5 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

Köttbuljong avfettad

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2020 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 369 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 64%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Gul lök 2.0 styck 5%

Kantareller färska 300.0 gram 3%

Morot 1.0 styck 2%

Mellangrädde 1.0 dl 13%

Senap skånsk 1.0 msk 1%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Enbär } 5.0 styck 0%

Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Köttbuljong avfettad 3.0 dl 1%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Tärna falukorven. Hacka lök. Skiva kantareller och morot.
  2. Fräs korven i smöret och tillsätt lök, kantareller och morot. Rör ner grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddor och svartpeppar.
  3. Späd efterhand med buljongen till lagom konsistens. Låt grytan småsjuda sakta under lock i 10 minuter.
  4. Servera med kokt potatis och en grön sallad.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Falukorvgryta