Filé ā la Bertinoro

Filé ā la Bertinoro

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Bacon

2.5 

skivor

Soltorkade tomater

8.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

 

Marinad:

 

 

 

Rött vin

4.0 

dl

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Sojasås

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 0

Recept: 838 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 73%

Bacon 2.5 skivor 19%

Soltorkade tomater 8.0 styck 8%

Basilika 1.0 kruka 1%

 

Marinad: 

Rött vin 4.0 dl Äts ej

Tomatpuré konserv 2.0 msk Äts ej

Sojasås 3.0 msk Äts ej

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär en djup skåra i filén och lägg i baconskivorna, basilikabladen och tomaterna. Linda med steksnöra, så filén blir hel igen. Marinera i cirka 6 timmar i kylskåpet.
  2. Ugn 250°C.
  3. Låt filén rinna av något. Krydda med vitpeppar. Grilla i ugnen eller på utegrillen cirka 30 minuter. Pensla med marinaden.
  4. Ta upp filén och vira in den i folie 10 minuter. Skär upp filén i skivor.
  5. Serveras med potatis och ev gräddfilssås.

Kockens kommentar

Bertinoro är en stad och kommun i provinsen Forlė-Cesena, Emilia-Romagna i Italien.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Filé ā la Bertinoro