
Filé ā la Bertinoro
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 0
Recept: 838 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 73%
Bacon 2.5 skivor 19%
Soltorkade tomater 8.0 styck 8%
Basilika 1.0 kruka 1%
Marinad:
Rött vin 4.0 dl Äts ej
Tomatpuré konserv 2.0 msk Äts ej
Sojasås 3.0 msk Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär en djup skåra i filén och lägg i baconskivorna, basilikabladen och tomaterna. Linda med steksnöra, så filén blir hel igen. Marinera i cirka 6 timmar i kylskåpet.
- Ugn 250°C.
- Låt filén rinna av något. Krydda med vitpeppar. Grilla i ugnen eller på utegrillen cirka 30 minuter. Pensla med marinaden.
- Ta upp filén och vira in den i folie 10 minuter. Skär upp filén i skivor.
- Serveras med potatis och ev gräddfilssås.
Kockens kommentar
Bertinoro är en stad och kommun i provinsen Forlė-Cesena, Emilia-Romagna i Italien.Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Filé ā la Bertinoro
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chčvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan