Godaste filégrytan

Godaste filégrytan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Champinjoner

6.0 

styck

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Grönmögelost

150.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja grovhackad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 17%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 25%

Champinjoner 6.0 styck 1%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 20%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%

Grönmögelost 150.0 gram 26%

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Persilja grovhackad 1.0 dl 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär fläskfilé i ½ centimeter tjocka skivor. Stek köttet i en panna så det får färg, salta och peppra. Lägg det sedan i en gryta. Skölj ur pannan med vatten och töm över köttet i grytan. Lägg i buljong och grädde och koka i 1 timma. Späd på under tiden så det inte kokar torrt.
  2. Töm i crème fraîche och redning, koka upp till en tjockare sås. Rör ner osten och låt den smälta. Värm försiktigt efter du lagt i osten. Och rör hela tiden så det inte fastnar i botten.
  3. Stek champinjoner och vitlök i pannan och töm sedan i grytan. Rör om. Smaka av om mer salt eller peppar behövs. Strö över den hackade persiljan.
  4. Servera med ris eller potatis.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Godaste filégrytan