Cowboygryta

Cowboygryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

400.0 

gram

Smör normalsaltat

1.5 

msk

Stark matkorv (t.ex. chorizo)

200.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Kidneybönor vita konserv sköljda

1.0 

burk

Tomater hela burk

1.0 

burk

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2334 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 373 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 31%

Smör normalsaltat 1.5 msk 6%

Stark matkorv (t.ex. chorizo) 200.0 gram 39%

Rödlök 2.0 styck 5%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Kidneybönor vita konserv sköljda 1.0 burk 12%

Tomater hela burk 1.0 burk 3%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 3%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär rödlök i klyftor. Finhacka chili.
  2. Fräs färsen i lite smör under omrörning tills den är smulig och brynt. Dela korven i bitar och blanda ner tillsammans med lök och pepparfrukt. Låt det bryna med en stund.
  3. Tillsätt spiskummin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och tomaterna i grytan. Sjud några minuter och tillsätt yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med gott färsk bröd.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Cowboygryta