
Cowboygryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2334 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 31%
Smör normalsaltat 1.5 msk 6%
Stark matkorv (t.ex. chorizo) 200.0 gram 39%
Rödlök 2.0 styck 5%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Kidneybönor vita konserv sköljda 1.0 burk 12%
Tomater hela burk 1.0 burk 3%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär rödlök i klyftor. Finhacka chili.
- Fräs färsen i lite smör under omrörning tills den är smulig och brynt. Dela korven i bitar och blanda ner tillsammans med lök och pepparfrukt. Låt det bryna med en stund.
- Tillsätt spiskummin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och tomaterna i grytan. Sjud några minuter och tillsätt yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med gott färsk bröd.
Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Cowboygryta
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden