
Kyckling och baconpasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 1280

GBR (GI) / port: 17
Recept: 5119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne rigate 400.0 gram 28%
Bacon tärnad 300.0 gram 20%
Kycklingfilé med skinn 500.0 gram 14%
Rött vin 1.0 dl 2%
Grädde 5.0 dl 35%
Lingon 1.0 dl 1%
Sojasås 1.0 msk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Strimla kyckling. Stek baconen i en stekpannan. Tillsätt kycklingen. Häll på vinet och ge det ett lätt uppkok.
- Tillsätt grädde, lingon samt soja (för att färga rätten). Låt det hela stå och småkoka på låg värme i cirka 20 minuter, så det får en lite tjockare konsistens.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Kyckling och baconpasta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani