
Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1837 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 50%
Ströbröd 0.5 dl 6%
Vatten 2.0 dl 0%
Salt 1.5 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 3%
Rödbetor inlagda 10.0 skivor 3%
Gul lök 1.0 styck 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Hasselbackspotatis:
Potatis 500.0 gram 18%
Smör normalsaltat 3.0 msk 16%
Ströbröd 0%
Salt 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom (potatisen ska fortfarande vara hel).Ugn 175°C.
- Låt ströbrödet få svälla i vatten ca 10 minuter i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda färs och ägg och arbeta samman till en smet. Tryck ut köttfärsen på ett smörgåspapper till en rektangulär platta. Hacka rödbetorna och löken, strö det hackade tillsammans med kaprisen som en sträng i mitten av köttfärsen. Rulla ihop till en rulle.
- Lägg potatiserna med den skivade sidan uppåt tillsammans med köttfärsrullen i en ugnfast form. Pensla dem med smält smör. Salta potatisen. Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter. Pensla dem med smält smör ett par gånger under stekningen och strö över lite ströbröd på potatisen mot slutet.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan