
Fläskfilé ā la Hagfors
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1292 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 8%
Curry ¤ 2.0 msk 2%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 18%
Fläskfilé 500.0 gram 39%
Vetemjöl 2.0 msk 5%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 26%
Salt 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Fräs lök och curry i halva oljan tills löken har blivit mjuk, ta upp den.
- Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet. Tillsätt andra hälften av oljan och bryn köttet till det är genomstekt, 2-3 minuter per sida.
- Tillsätt löken, buljongen, kokosmjölken och koka upp. Salta och peppra. Sänk värmen och låt såsen småsjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter.
- Servera med kokt potatis eller ris.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Fläskfilé ā la Hagfors
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: