Fläskfilé ā la Hagfors

Fläskfilé ā la Hagfors

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

styck

Curry ¤

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Fläskfilé

500.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Hönsbuljong avfettad

2.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

2.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1292 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 8%

Curry ¤ 2.0 msk 2%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 18%

Fläskfilé 500.0 gram 39%

Vetemjöl 2.0 msk 5%

Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 26%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 2.0 krm 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Fräs lök och curry i halva oljan tills löken har blivit mjuk, ta upp den.
  2. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet. Tillsätt andra hälften av oljan och bryn köttet till det är genomstekt, 2-3 minuter per sida.
  3. Tillsätt löken, buljongen, kokosmjölken och koka upp. Salta och peppra. Sänk värmen och låt såsen småsjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter.
  4. Servera med kokt potatis eller ris.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fläskfilé ā la Hagfors