Filé/filet mignon black & white

Filé/filet mignon black & white

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

300.0 

gram

Kalvfilé

300.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Vit sparris konserv

1.0 

burk

Krabba konserverad

150.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tryffelsås:

 

 

 

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

msk

Köttbuljong avfettad

5.0 

dl

Madeira

1.0 

dl

Sojasås

1.0 

tsk

Tryffel skivad

30.0 

gram

 

Bearnaisesås:

 

 

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Schalottenlök finhackad

1.0 

msk

Äggula

3.0 

styck

Vatten

3.0 

msk

Vinäger

3.0 

msk

Persilja

2.0 

stjälkar

Vitpeppar hel

5.0 

korn

Persilja finhackad

1.0 

msk

Dragon torkad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2691 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 300.0 gram 14%

Kalvfilé 300.0 gram 12%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Vit sparris konserv 1.0 burk 1%

Krabba konserverad 150.0 gram 5%

Tomater 2.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tryffelsås: 

Smör normalsaltat 20.0 gram 5%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Köttbuljong avfettad 5.0 dl 1%

Madeira 1.0 dl 5%

Sojasås 1.0 tsk 0%

Tryffel skivad 30.0 gram 0%

 

Bearnaisesås: 

Smör normalsaltat 150.0 gram 41%

Schalottenlök finhackad 1.0 msk Äts ej

Äggula 3.0 styck 6%

Vatten 3.0 msk 0%

Vinäger 3.0 msk 1%

Persilja 2.0 stjälkar Äts ej

Vitpeppar hel 5.0 korn Äts ej

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Dragon torkad 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Tryffelsås: Smält smöret i panna, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soja, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
  2. Bearnaisesås: Smält smöret och låt det svalna av något. Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen. Vispa i äggulorna.
  3. Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten, låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrullen i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråle under kraftig vispning, först en tunn stråle och sedan lite tjockare. Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank. Tillsätt hackad persilja och dragon.
  4. Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater.
  5. Servera med pommes frites eller pommes château.

Fler recept inom Oxfilé, tournedos

Liknande recept som Filé/filet mignon black & white