Kinesisk tomat och äggsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kinesisk tomat och äggsoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Kycklingbuljong avfettad

9.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Sojasås

2.0 

tsk

Salladslök

2.0 

styck

Tomater

2.0 

st stora

Sesamolja

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Strösocker

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 81

GBR (GI) / port: 0

Recept: 324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 39%

Kycklingbuljong avfettad 9.0 dl 14%

el. vatten + konc. fond 0%

Sojasås 2.0 tsk 2%

Salladslök 2.0 styck 3%

Tomater 2.0 st stora 22%

Sesamolja 1.0 tsk 12%

Salt 0.5 tsk 0%

Strösocker 0.5 tsk 3%

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp buljong. Skär tomater i tärningar och lägg i dom. Koka upp kraftigt. Tillsätt socker, salt och soja.
  2. Knäck ägg i en bunke. Rör sönder äggen lätt. Dra av kastrullen. Häll äggen sakta över ätpinnar eller baksidan av en sked 20-25 cm över kastrullen. Rör om försiktigt 1 gång. Lägg på ett lock i cirka 45 sekunder.
  3. Strimla det gröna på salladslök tunt. Häll över lök och sesamolja och servera genast.

Kockens kommentar

Magnus: Detta var bland det första jag åt i Kina. Jag vet inte om det var miljön som hjälpte till men det var grymt gott trots att det är ganska enkelt. Momentet med ägget är lite knepigt, ägget ska alltså ligga som strimlor på toppen.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Kinesisk tomat och äggsoppa