Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 22
 
    
                Kcal / portion: 81
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 39%
Kycklingbuljong avfettad 9.0 dl 14%
Sojasås 2.0 tsk 2%
Salladslök 2.0 styck 3%
Tomater 2.0 st stora 22%
Sesamolja 1.0 tsk 12%
Salt 0.5 tsk 0%
Strösocker 0.5 tsk 3%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp buljong. Skär tomater i tärningar och lägg i dom. Koka upp kraftigt. Tillsätt socker, salt och soja.
- Knäck ägg i en bunke. Rör sönder äggen lätt. Dra av kastrullen. Häll äggen sakta över ätpinnar eller baksidan av en sked 20-25 cm över kastrullen. Rör om försiktigt 1 gång. Lägg på ett lock i cirka 45 sekunder.
- Strimla det gröna på salladslök tunt. Häll över lök och sesamolja och servera genast.
Kockens kommentar
Magnus: Detta var bland det första jag åt i Kina. Jag vet inte om det var miljön som hjälpte till men det var grymt gott trots att det är ganska enkelt. Momentet med ägget är lite knepigt, ägget ska alltså ligga som strimlor på toppen.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Kinesisk tomat och äggsoppa
- 
                
                    Klassisk svensk grönsakssoppaTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppaTid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Färsk tomatsoppaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Krämig majssoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sparris- och dillsoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Tomatsoppa med ravioliTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kall pumpasoppa med yoghurtSvårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Escarole grönsakssoppaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              