Kyckling med ingefära, koriander och matvete

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kyckling med ingefära, koriander och matvete

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ingefära färsk

2.0 

cm

Paprika röd

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Crème fraiche lätt

3.0 

dl

Koriander färsk

1.0 

kruka

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Matvete

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Crème fraiche lätt 3.0 dl 19%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Matvete 3.0 dl 30%

Tillagning (30 min )

  1. Koka matvete enligt anvisning på paketet.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna kyckling. Riv ingefära. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och strimla chili. Tärna tomat. Hacka koriander.

  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja utan att bränna. Tillsätt kyckling. Stek till fin färg. Tillsätt paprika och chili. Stek några minuter.

  4. Tillsätt tomat och crème fraiche. Låt småputtra cirka 10 minuter.

  5. Vänd ner koriander före servering. Servera kyckling med matvete.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Kyckling med ingefära, koriander och matvete