Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingben med skinn

4.0 

styck

Sesamfrön

2.0 

msk

Ostronsås }

2.0 

msk

Söt/sweet chilisås

2.0 

msk

 

Äggnudlar torkad

200.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Matolja neutral (ej oliv)

2.0 

msk

 

Sås:

 

Sojasås japansk

1.5 

dl

Sirap ljus

1.0 

dl

Ättika 12%

2.0 

msk

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Sesamolja

1.0 

msk

 

Garneringsalternativ:

 

Chilifrukt röd

 

 

Koriander färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

Så ugnslagas kyckling >

 

 

Om dumplings >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2892 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingben med skinn 4.0 styck 30%

Sesamfrön 2.0 msk 4%

Ostronsås } 2.0 msk 1%

Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%

 

Äggnudlar torkad 200.0 gram 27%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Rödlök 1.0 styck 2%

Salladslök 4.0 styck 1%

Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 8%

 

Sås:

Sojasås japansk 1.5 dl 4%

Sirap ljus 1.0 dl 16%

Ättika 12% 2.0 msk 1%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Sesamolja 1.0 msk 4%

 

Garneringsalternativ:

Chilifrukt röd 0%

Koriander färsk 0%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Så ugnslagas kyckling > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten.
  3. Blanda ostronsås och sweet chili. Pensla kycklinglår med blandningen. Strö över sesamfrön. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 35 minuter.
  4. Skär under tiden grönsaker i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Hetta upp en stekpanna eller en wok med olja. Stek grönsakerna snabbt. Vänd i nudlar och såsen. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen kokat in något i nudlarna.
  6. Servera genast. Garnera eventuellt med lite koriander och lite röd chili.

Kockens kommentar

Mandu är i Korea namn på asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Till detta serveras en dippsås av sojasås, vinäger och chili.  

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås