Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 908

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lasagneplattor färsk 8.0 styck 10%
Blandsvamp 300.0 gram 2%
Gul lök 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Ricotta } 200.0 gram 7%
Philadelphia naturell } 100.0 gram 6%
Pesto:
Olivolja 2.0 dl 41%
Parmesan nyriven 1.0 dl 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Basilika 50.0 gram 0%
Solroskärnor 100.0 gram 16%
Sås:
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Tomatjuice 5.0 dl 3%
Timjan 1.0 kruka 1%
Garnering:
Parmesan 50.0 gram 5%
Sallad:
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Olivolja 0.5 msk 2%
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och hacka lök. Hacka ner svamp.
- Stek svampen i smör på medelvärme. Tillsätt löken mot slutet. Tag av från värmen och låt svalna. Blanda med färskostarna.
- Pesto: Mixa ingredienserna till peston. Blanda i den i ost- och svampblandningen.
- Canneloni: Lägg lite av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Skär bort överflödig deg. Lägg i en ugnsfast form.
- Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatjuice och timjan. Låt koka sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Slå såsen över cannellonin. Riv över parmesan. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
- Vänd ruccola i lite olivolja. Servera till cannelonin.
Kockens kommentar
Det finns färdiga cannelonirör att köpa. Läs mer > Rörpasta.Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Hemgjord cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli