Hemgjord cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemgjord cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor färsk

8.0 

styck

Blandsvamp

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Ricotta }

200.0 

gram

Philadelphia naturell }

100.0 

gram

 

Pesto:

 

Olivolja

2.0 

dl

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Basilika

50.0 

gram

Solroskärnor

100.0 

gram

 

Sås:

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomatjuice

5.0 

dl

Timjan

1.0 

kruka

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Parmesan

50.0 

gram

 

Sallad:

 

Rucolasallat

1.0 

förp.

Olivolja

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pastaplattor >

 

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Belguardo

Smakrikt rött vin
Pris: 249 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 908

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3633 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor färsk 8.0 styck 10%

Blandsvamp 300.0 gram 2%

Gul lök 1.0 styck 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Ricotta } 200.0 gram 7%

Philadelphia naturell } 100.0 gram 6%

 

Pesto:

Olivolja 2.0 dl 41%

Parmesan nyriven 1.0 dl 5%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Basilika 50.0 gram 0%

Solroskärnor 100.0 gram 16%

 

Sås:

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Tomatjuice 5.0 dl 3%

Timjan 1.0 kruka 1%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Parmesan 50.0 gram 5%

 

Sallad:

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

Olivolja 0.5 msk 2%

 

Kockskolan:

Om pastaplattor > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka lök. Hacka ner svamp.
  3. Stek svampen i smör på medelvärme. Tillsätt löken mot slutet. Tag av från värmen och låt svalna. Blanda med färskostarna.
  4. Pesto: Mixa ingredienserna till peston. Blanda i den i ost- och svampblandningen.
  5. Canneloni: Lägg lite av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Skär bort överflödig deg. Lägg i en ugnsfast form.
  6. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatjuice och timjan. Låt koka sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Slå såsen över cannellonin. Riv över parmesan. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
  8. Vänd ruccola i lite olivolja. Servera till cannelonin.

Kockens kommentar

Det finns färdiga cannelonirör att köpa. Läs mer > Rörpasta.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Hemgjord cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta