Vegetarisk ärtsoppa

Vegetarisk ärtsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gula ärter torkade

6.0 

dl

Vatten

1.5 

liter

Gul lök

2.5 

styck

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Rapsolja

1.5 

msk

Mejram torkad

2.0 

krm

Timjan torkad

2.0 

krm

Morot

2.5 

styck

 

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 619 gram)

Ingredienser

Visa:

Gula ärter torkade 6.0 dl 74%

Vatten 1.5 liter 0%

Gul lök 2.5 styck 6%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%

Rapsolja 1.5 msk 8%

Mejram torkad 2.0 krm 0%

Timjan torkad 2.0 krm 0%

Morot 2.5 styck 5%

 

Senap svensk 4.0 msk 5%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Blötlägg ärterna i kallt vatten minst 6 timmar.
  2. Skala och hacka lök. Skala och skiva morot.
  3. Slå bort blötläggningsvattnet. Koka upp ärtorna i nytt vatten. Skumma av. Tillsätt lök, buljong och rapsolja. Koka under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 timme.
  4. Smaka av med mejram och timjan. Lägg i morot i slutet av kokningen. Späd med mer vatten om soppan känns tjock. Är soppan för tunn, fortsätt koka utan lock. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare kryddor.
  5. Servera ärtsoppan med svensk senap och ett gott fullkornsbröd.

Kockens kommentar

Det går bra att använda torkade gröna ärter i stället för gula.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Vegetarisk ärtsoppa