
Currykyckling med matkorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 533

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2131 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 44%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Vetemjöl 1.5 msk 2%
Vatten 4.0 dl 0%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Curry ¤ 2.0 tsk 0%
Matvete 3.5 dl 43%
Brysselkål 400.0 gram 6%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skär kyckling i bitar. Lägg margarin och vetemjöl i en kastrull. Rör om. Rör ner vatten, buljongtärning och curry. Låt koka upp.
- Lägg kycklingen i såsen. Låt sjuda cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter. Servera till kycklingen.
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Currykyckling med matkorn
-
Coq au vin, fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken tikka masala
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel