Currykyckling med matkorn

Currykyckling med matkorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Vetemjöl

1.5 

msk

Vatten

4.0 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Curry ¤

2.0 

tsk

 

Matvete

3.5 

dl

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 533

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2131 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 377 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 44%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Vetemjöl 1.5 msk 2%

Vatten 4.0 dl 0%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Curry ¤ 2.0 tsk 0%

 

Matvete 3.5 dl 43%

Brysselkål 400.0 gram 6%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar. Lägg margarin och vetemjöl i en kastrull. Rör om. Rör ner vatten, buljongtärning och curry. Låt koka upp.
  2. Lägg kycklingen i såsen. Låt sjuda cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  3. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter. Servera till kycklingen.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Currykyckling med matkorn