
Kåldolmar med lingonsylt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitkål ansad 1.0 huvud 19%
Matvete 1.5 dl 15%
Morot 2.0 styck 3%
Gul lök 1.0 styck 2%
Nötfärs 200.0 gram 14%
Milda mat (15% fett) 1.0 dl 7%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Sirap ljus 2.0 msk 5%
Svartpeppar 0%
Potatis 10.0 styck 26%
Broccoli 400.0 gram 5%
Lingonsylt konserverad 4.0 msk 4%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC. Koka upp rikligt med vatten. Koka kålhuvud. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Spola i kallt vatten. Låt rinna av.
- Grovriv morot. Skala och finhacka lök. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen tillsammans med morot och lök.
- Rör ner nötfärs, matlagningsgrädde och kryddor så att det blir en jämn smet.
- Lägg en dryg matsked av blandningen i varje kålblad. Vik in sidorna. Rulla ihop. Lägg dolmarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Ringla över sirap. Stek i mitten av ugnen 30-40 minuter. Ös emellanåt med vätskan som bildas.
- Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter. Servera till kåldolmarna och lingonsylt.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Kåldolmar med lingonsylt
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan