Kåldolmar med lingonsylt

Kåldolmar med lingonsylt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

1.0 

huvud

Matvete

1.5 

dl

Morot

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Nötfärs

200.0 

gram

Milda mat (15% fett)

1.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

krm

Mineralsalt

0.5 

tsk

Sirap ljus

2.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Potatis

10.0 

styck

Broccoli

400.0 

gram

Lingonsylt konserverad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 890 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 1.0 huvud 19%

Matvete 1.5 dl 15%

Morot 2.0 styck 3%

Gul lök 1.0 styck 2%

Nötfärs 200.0 gram 14%

Milda mat (15% fett) 1.0 dl 7%

Timjan torkad 1.0 krm 0%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Sirap ljus 2.0 msk 5%

Svartpeppar 0%

 

Potatis 10.0 styck 26%

Broccoli 400.0 gram 5%

Lingonsylt konserverad 4.0 msk 4%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC. Koka upp rikligt med vatten. Koka kålhuvud. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Spola i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Grovriv morot. Skala och finhacka lök. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen tillsammans med morot och lök.
  3. Rör ner nötfärs, matlagningsgrädde och kryddor så att det blir en jämn smet.
  4. Lägg en dryg matsked av blandningen i varje kålblad. Vik in sidorna. Rulla ihop. Lägg dolmarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Ringla över sirap. Stek i mitten av ugnen 30-40 minuter. Ös emellanåt med vätskan som bildas.
  5. Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter. Servera till kåldolmarna och lingonsylt.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Kåldolmar med lingonsylt