Nordisk fiskgryta

Nordisk fiskgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

400.0 

gram

Blekselleri

7.0 

stjälkar

Potatis

10.0 

styck

Rapsolja

2.0 

msk

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Krossade tomater

1.0 

burk

Vatten

2.0 

dl

Gröna ärter frysta

3.0 

dl

Fänkålsfrön hela

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 595 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 400.0 gram 21%

Blekselleri 7.0 stjälkar 2%

Potatis 10.0 styck 42%

Rapsolja 2.0 msk 14%

Gul lök 2.0 styck 7%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Krossade tomater 1.0 burk 6%

Vatten 2.0 dl 0%

Gröna ärter frysta 3.0 dl 8%

Fänkålsfrön hela 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Fryst fisk tinas tills den kan skäras i 2-3 centimeter stora kuber.
  2. Skölj och strimla selleri. Skala och skär potatis i små bitar. Skala och hacka lök. Skala och skiva vitlök.
  3. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter utan att bränna.
  4. Strö över saffran. Lägg i potatis. Tillsätt tomat, selleri och fänkålsfrön. Späd med vatten. Koka upp.
  5. Låt sjuda 5-10 minuter.
  6. Lägg i fisken. Koka upp igen. Tillsätt ärtorna. Låt sjuda under lock cirka 2 minuter tills fisken är klar.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Nordisk fiskgryta