Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2449 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Fänkål 0.5 styck 1%
Morot 2.0 styck 3%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Krossade tomater 5.0 dl 5%
Vitt vin 2.0 dl 6%
Grönsaksbuljong } 7.0 dl 1%
el. grönsaksfond konc.+vatten 7.0 dl Äts ej
Timjan 1.0 kruka 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Olivolja 2.0 msk 9%
Aioli:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Äggula 2.0 styck 4%
Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 65%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Aioli: Pressa citron i en bunke. Blanda med äggulor, dijon och salt. Pressa i vitlök. Tillsätt sedan olja i en fin stråle under ständig vispning tills den tjocknar. Ställ kallt tills servering.
- Soppa: Skala och skär alla grönsaker i små bitar. Fräs i olivolja 5 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Den här soppan med aioli i smakar precis som en god fisksoppa, enkelt snabbt och det är ett toppenalternativ även för vegetarianer, se bara till så att buljongen är vegetarisk.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Falsk vegetarisk fisksoppa med aioli
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan