Chokladfondant

Chokladfondant

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Mörk choklad <70%

200.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3611 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 31%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 40%

Strösocker 1.0 dl 11%

Mörk choklad <70% 200.0 gram 30%

Äggula 4.0 styck 6%

Ägg 4.0 styck 7%

Vetemjöl 1.0 dl 6%

Skapat av: lillaloppan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker i en bunke.
  3. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
  4. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke. Blanda ner det i chokladsmeten.
  5. Vänd i mjölet.
  6. Häll i smeten.
  7. Ta ut och låt svalna i 1 minut.
  8. Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
  9. Servera direkt med hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Chokladfondant